06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Over ons

Aqua Zoo 24 juni 2020

Ontstaan van Stichting Bezoek&Co

Stichting Bezoek&Co is uniek in Leeuwarden. Wekelijks bezoeken vrijwilligers en studenten kwetsbare ouderen met een beperkt sociaal netwerk en dat doen we al bijna twintig jaar! Stichting Bezoek&Co is een voortzetting van het project Bezoekwerk dat in 2001 werd opgezet door het platform Vrijwillige Thuishulp Leeuwarden. Aanleiding waren de signalen vanuit de bij het platform aangesloten organisaties dat veel bewoners van verzorgingshuizen behoefte hadden aan meer  contact met andere mensen. Er werd een groep vrijwilligers samengesteld om mensen in zorgcentra en aanleunwoningen te bezoeken. De dagelijkse leiding was in handen van een betaalde coördinator. Enkele jaren later werd het bezoekproject overgenomen door het Rode Kruis. Toen het Rode Kruis zich in 2018 meer ging richten op noodhulp kon Stichting Bezoek&Co ondergebracht worden bij de Stichting Zes&Co. Met hun ondersteuning  werden wij een jaar later zelf een stichting. Naast de hulp aan ouderen biedt deze stichting  studenten Social Work en studenten Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening de mogelijkheid een stage te doen door cliënten wekelijks te bezoeken gedurende hun eerste studiejaar.

Wie is Stichting Bezoek&Co?

Stichting Bezoek&Co is een organisatie van en met vrijwilligers. Een werkgroep van professionals met een schat aan ervaring en energie. De werkgroep coördineert bezoeken en organiseert activiteiten.

De werkgroep bestaat uit:

Rennie Nawijn

Willem van der Kooij

Els Bosch

Lex van Houte

Maureen Mud

Daniëlle Nawijn

Het bestuur:

Het bestuur van Stichting Bezoek&Co bestaat uit drie vrijwilligers:
Lex van Houte: Secretaris
Willem van der Kooij: Voorzitter
Minne Nawijn: Penningmeester

De Stichting Bezoek&Co bestaat sinds maart 2019: daarvoor was het een werkgroep die onder een andere stichting haar werkzaamheden had. Nu is Stichting Bezoek&Co geheel zelfstandig, met een groter bereik en met meer bevoegdheden.