06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Matthäus Passion

apr 13, 2022

Dertien april, is dat nu een gevaarlijke of goede, mooie dag? In ieder geval wel een muzikale dag om mee af te sluiten! Al heel bijtijds was ik met de andere leden van Bezoek&Co uitgenodigd in de schouwburg de Harmonie te Leeuwarden voor het bijwonen van de Matthäus Passion. En niet alleen dat, ook een broodje met soep werd ons deel. En niet zomaar een broodje en soep, het smaakte voortreffelijk. Broodje gezond en eentje met een krokante kroket………mmmmm ! Het Mosterdsoepje viel ook zeker niet verkeerd!
Toen we al dit lekkers naar binnen gewerkt hadden, kregen wij van de directie van het NNO uitleg en verdieping met betrekking tot de uitvoering van het aanstaande Passie verhaal. Zeer verhelderend en duidelijk aan ons meegegeven!
Inmiddels was het tijd om naar de grote zaal te gaan om plaats te nemen voor het lijdensverhaal. Overigens alweer enkele jaren geleden gehouden door die vermaledijde Corona, maar nu kan het gelukkig weer. Ik geloof dat de zaal dit ook vond!
Na het op stem brengen van de instrumenten door aanzet van de Hobo, werd het stil in de zaal. De solisten en de dirigent kwamen onder luid applaus op! Dat was wel weer even lekker hoor moet ik bekennen. Orkest en beide koren lieten al direct horen wat wij konden verwachtten. Ook de Knapen van het Roderjongenskoor lieten zich niet onbetuigd! Prachtig zoals dit naar voren kwam! Zowel de Evangelist als wel de andere solisten, hebben zich van hun taak gekweten. Een fraai en mooi Passie verhaal is hier over het voetlicht gebracht. Toch kan ik het niet nalaten de concertmeester te bedanken voor het kippenvel dat zij mij bezorgt heeft tijdens haar viool  “Solo” bij het erbarme dich.
Lieve “lotgenoten”, ik mag toch wel stellen dat we weer een mooie avond hebben mogen meemaken. Dank zegging voor de organisatoren is dan ook zeker op z’n plaats!
DANK jullie wel!!
Rennie Nawijn vroeg mij een verslagje van deze avond te schrijven en dat heb ik met genoegen gedaan! Zeker als je weet wat deze dame allemaal doet.
Overigens ben ik een nieuw lid van deze club.
Met vriendelijke en hartelijke groeten en een mooi Paasfeest!

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer