06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Matthäus Passion

apr 13, 2022

Dertien april, is dat nu een gevaarlijke of goede, mooie dag? In ieder geval wel een muzikale dag om mee af te sluiten! Al heel bijtijds was ik met de andere leden van Bezoek&Co uitgenodigd in de schouwburg de Harmonie te Leeuwarden voor het bijwonen van de Matthäus Passion. En niet alleen dat, ook een broodje met soep werd ons deel. En niet zomaar een broodje en soep, het smaakte voortreffelijk. Broodje gezond en eentje met een krokante kroket………mmmmm ! Het Mosterdsoepje viel ook zeker niet verkeerd!
Toen we al dit lekkers naar binnen gewerkt hadden, kregen wij van de directie van het NNO uitleg en verdieping met betrekking tot de uitvoering van het aanstaande Passie verhaal. Zeer verhelderend en duidelijk aan ons meegegeven!
Inmiddels was het tijd om naar de grote zaal te gaan om plaats te nemen voor het lijdensverhaal. Overigens alweer enkele jaren geleden gehouden door die vermaledijde Corona, maar nu kan het gelukkig weer. Ik geloof dat de zaal dit ook vond!
Na het op stem brengen van de instrumenten door aanzet van de Hobo, werd het stil in de zaal. De solisten en de dirigent kwamen onder luid applaus op! Dat was wel weer even lekker hoor moet ik bekennen. Orkest en beide koren lieten al direct horen wat wij konden verwachtten. Ook de Knapen van het Roderjongenskoor lieten zich niet onbetuigd! Prachtig zoals dit naar voren kwam! Zowel de Evangelist als wel de andere solisten, hebben zich van hun taak gekweten. Een fraai en mooi Passie verhaal is hier over het voetlicht gebracht. Toch kan ik het niet nalaten de concertmeester te bedanken voor het kippenvel dat zij mij bezorgt heeft tijdens haar viool  “Solo” bij het erbarme dich.
Lieve “lotgenoten”, ik mag toch wel stellen dat we weer een mooie avond hebben mogen meemaken. Dank zegging voor de organisatoren is dan ook zeker op z’n plaats!
DANK jullie wel!!
Rennie Nawijn vroeg mij een verslagje van deze avond te schrijven en dat heb ik met genoegen gedaan! Zeker als je weet wat deze dame allemaal doet.
Overigens ben ik een nieuw lid van deze club.
Met vriendelijke en hartelijke groeten en een mooi Paasfeest!

Meer activiteiten

Uitstapje naar Ameland

Uitstapje naar Ameland

Op woensdag 27 september hadden we een reisje naar Ameland. We werden om 09.45 uur opgehaald door het busje van Rene. Het was prachtig weer en al gauw waren we in Holwerd waar de boot op ons wachtte. Aan boord werden we verwend met koffie en een heerlijke gevulde...

Lees meer
Kennismaken op Ameland

Kennismaken op Ameland

Op dinsdag 26 september organiseerde Bezoek&Co samen met het Ouderen-fonds en René van Frisian Travel een uitstapje naar Ameland. Met het weer hadden we het goed getroffen, nog een late zomerdag. Op de boot konden we met elkaar kennismaken. Drie van de zes dames...

Lees meer
Boottocht Lauwersmeer

Boottocht Lauwersmeer

Beste allemaal, Op maandag 25 september gingen we met een kleine groep deelnemers naar Oostmahorn voor een boottocht over het Lauwersmeer. We werden van huis opgehaald en doordat we aan de vroege kant waren, konden we een toeristische route rijden en was er tijd om...

Lees meer