06-49913334 bezoekenco@gmail.com

De dijk van Volendam

sep 8, 2021

Op 6 September kreeg ik van Rennie de vraag; zou jij mee willen met ons bus uitstapje naar Volendam? Een begeleidster is ziek en dan zou èèn van onze gasten niet mee kunnen, daar moeten wij niet aan denken dat zoiets kan of gaat gebeuren.
Natuurlijk zeg je ja op zo`n vraag en kreeg ik de nodige informatie.
De volgende dag toch maar even kennismaken met mijn gast, een leuke praatgrage meneer die heel blij was om mij te zien, want hij maakte zich wel zorgen hoe het nu moest met zijn uitstapje?
Na een leuk gesprek en goede afspraken weer naar huis gegaan.
De volgende morgen samen met mijnheer naar de bus bij Aldlânstate. Willem en Lex stonden iedereen op te wachten en welkom te heten.
Nadat iedereen een plekje had gevonden vertrok de bijna volle bus met goed gehumeurde passagiers. Over de afsluitdijk waar we goed konden zien welke veranderingen er worden aangebracht, richting Den Oever waar de koffie met appelgebak klaar stond bij De zingende Wielen. Dat smaakte prima.
Dan door naar Volendam en daar stond een zeer verzorgde koffietafel voor ons klaar, er werd dan ook met smaak gegeten.
De vrije tijd was tot kwart over drie en de hele groep ging richting De Dijk , de toeristische trekpleister, winkels en natuurlijk de visrestaurants.
Door het stralende weer was het behoorlijk druk maar erg gezellig.
Nadat iedereen weer in de bus was werd de terugreis hervat, ondanks een kleine file op de Afsluitdijk waren wij om half zes weer bij Aldlânstate.
Een hele fijne verzorgde dag, waarna iedereen weer per taxi, auto, lopend weer zijn eigen huis op ging zoeken.
Als vreemde eend bij deze groep heb ik zeer genoten.

Meer activiteiten

Uitstapje naar Ameland

Uitstapje naar Ameland

Op woensdag 27 september hadden we een reisje naar Ameland. We werden om 09.45 uur opgehaald door het busje van Rene. Het was prachtig weer en al gauw waren we in Holwerd waar de boot op ons wachtte. Aan boord werden we verwend met koffie en een heerlijke gevulde...

Lees meer
Kennismaken op Ameland

Kennismaken op Ameland

Op dinsdag 26 september organiseerde Bezoek&Co samen met het Ouderen-fonds en René van Frisian Travel een uitstapje naar Ameland. Met het weer hadden we het goed getroffen, nog een late zomerdag. Op de boot konden we met elkaar kennismaken. Drie van de zes dames...

Lees meer
Boottocht Lauwersmeer

Boottocht Lauwersmeer

Beste allemaal, Op maandag 25 september gingen we met een kleine groep deelnemers naar Oostmahorn voor een boottocht over het Lauwersmeer. We werden van huis opgehaald en doordat we aan de vroege kant waren, konden we een toeristische route rijden en was er tijd om...

Lees meer