06-49913334 bezoekenco@gmail.com

De dijk van Volendam

sep 8, 2021

Op 6 September kreeg ik van Rennie de vraag; zou jij mee willen met ons bus uitstapje naar Volendam? Een begeleidster is ziek en dan zou èèn van onze gasten niet mee kunnen, daar moeten wij niet aan denken dat zoiets kan of gaat gebeuren.
Natuurlijk zeg je ja op zo`n vraag en kreeg ik de nodige informatie.
De volgende dag toch maar even kennismaken met mijn gast, een leuke praatgrage meneer die heel blij was om mij te zien, want hij maakte zich wel zorgen hoe het nu moest met zijn uitstapje?
Na een leuk gesprek en goede afspraken weer naar huis gegaan.
De volgende morgen samen met mijnheer naar de bus bij Aldlânstate. Willem en Lex stonden iedereen op te wachten en welkom te heten.
Nadat iedereen een plekje had gevonden vertrok de bijna volle bus met goed gehumeurde passagiers. Over de afsluitdijk waar we goed konden zien welke veranderingen er worden aangebracht, richting Den Oever waar de koffie met appelgebak klaar stond bij De zingende Wielen. Dat smaakte prima.
Dan door naar Volendam en daar stond een zeer verzorgde koffietafel voor ons klaar, er werd dan ook met smaak gegeten.
De vrije tijd was tot kwart over drie en de hele groep ging richting De Dijk , de toeristische trekpleister, winkels en natuurlijk de visrestaurants.
Door het stralende weer was het behoorlijk druk maar erg gezellig.
Nadat iedereen weer in de bus was werd de terugreis hervat, ondanks een kleine file op de Afsluitdijk waren wij om half zes weer bij Aldlânstate.
Een hele fijne verzorgde dag, waarna iedereen weer per taxi, auto, lopend weer zijn eigen huis op ging zoeken.
Als vreemde eend bij deze groep heb ik zeer genoten.

Meer activiteiten

Stamppotbuffet

Stamppotbuffet

Op woensdag 30 maart hadden we in het restaurant van het Friesland College een stamppot buffet. We werden verwelkomd met een kopje koffie waar een eigen gebakken koekje bij zat. Daarna werden de stamppotten binnen gebracht. Deze waren gemaakt door de leerlingen van...

Lees meer
Vrijwilligersbijeenkomst

Vrijwilligersbijeenkomst

Op woensdag 23 maart konden we eindelijk weer eens een bijeenkomst organiseren voor onze vrijwilligers. Dat was een hele tijd geleden want de laatste vergadering was op 14 juli 2021 in restaurant de Grote Wielen. Er waren veel nieuwe vrijwilligers aanwezig, die zich...

Lees meer
Busuitstapje Dokkum

Busuitstapje Dokkum

Voor dinsdag, de 15de  maart stond op de agenda een bustochtje naar Dokkum. Op de heenreis werd de route gevolgd volgens de Elfstedentocht. Zo kwamen we langs Oudkerk, Bathlehiem en Burdaard. Het weer was wat miezerig, maar toen Dokkum in zicht kwam klaarde het op. We...

Lees meer