06-49913334 bezoekenco@gmail.com

De dijk van Volendam

sep 8, 2021

Op 6 September kreeg ik van Rennie de vraag; zou jij mee willen met ons bus uitstapje naar Volendam? Een begeleidster is ziek en dan zou èèn van onze gasten niet mee kunnen, daar moeten wij niet aan denken dat zoiets kan of gaat gebeuren.
Natuurlijk zeg je ja op zo`n vraag en kreeg ik de nodige informatie.
De volgende dag toch maar even kennismaken met mijn gast, een leuke praatgrage meneer die heel blij was om mij te zien, want hij maakte zich wel zorgen hoe het nu moest met zijn uitstapje?
Na een leuk gesprek en goede afspraken weer naar huis gegaan.
De volgende morgen samen met mijnheer naar de bus bij Aldlânstate. Willem en Lex stonden iedereen op te wachten en welkom te heten.
Nadat iedereen een plekje had gevonden vertrok de bijna volle bus met goed gehumeurde passagiers. Over de afsluitdijk waar we goed konden zien welke veranderingen er worden aangebracht, richting Den Oever waar de koffie met appelgebak klaar stond bij De zingende Wielen. Dat smaakte prima.
Dan door naar Volendam en daar stond een zeer verzorgde koffietafel voor ons klaar, er werd dan ook met smaak gegeten.
De vrije tijd was tot kwart over drie en de hele groep ging richting De Dijk , de toeristische trekpleister, winkels en natuurlijk de visrestaurants.
Door het stralende weer was het behoorlijk druk maar erg gezellig.
Nadat iedereen weer in de bus was werd de terugreis hervat, ondanks een kleine file op de Afsluitdijk waren wij om half zes weer bij Aldlânstate.
Een hele fijne verzorgde dag, waarna iedereen weer per taxi, auto, lopend weer zijn eigen huis op ging zoeken.
Als vreemde eend bij deze groep heb ik zeer genoten.

Meer activiteiten

Boottocht Earnewald

Boottocht Earnewald

We zijn weer eens gezellig weg geweest met de MarPrincess te Earnewald, alwaar we zelfs wat te vroeg stonden te wachten. Het aan boord gaan leverde geen problemen op. Maar we moesten wel met ons allen in het voorste gedeelte van de boot plaatsnemen. Dit leverde toch...

Lees meer
Aqua Zoo

Aqua Zoo

Er zijn drie verslagjes gemaakt over Aqua Zoo. We willen u deze prachtige stukjes niet ontnemen: Deel 1: Het was tijd voor de studenten om afscheid te nemen, en dat deden we zoals gewoonlijk met een reisje naar de Aqua Zoo. We hebben genoten van deze mooie dag, hoewel...

Lees meer
Middagje Hindeloopen

Middagje Hindeloopen

Vrijdagmiddag naar Hindelopen, het laatste uitstapje van deze week. Een mooie zomerse dag met sluierbewolking, ideaal voor deze trip, bestemming Hindelopen. De toeristische route door het mooie Friese land, we hebben genoten van de weilanden vol koeien, wat zo echt...

Lees meer