06-49913334 bezoekenco@gmail.com

De dijk van Volendam

sep 8, 2021

Op 6 September kreeg ik van Rennie de vraag; zou jij mee willen met ons bus uitstapje naar Volendam? Een begeleidster is ziek en dan zou èèn van onze gasten niet mee kunnen, daar moeten wij niet aan denken dat zoiets kan of gaat gebeuren.
Natuurlijk zeg je ja op zo`n vraag en kreeg ik de nodige informatie.
De volgende dag toch maar even kennismaken met mijn gast, een leuke praatgrage meneer die heel blij was om mij te zien, want hij maakte zich wel zorgen hoe het nu moest met zijn uitstapje?
Na een leuk gesprek en goede afspraken weer naar huis gegaan.
De volgende morgen samen met mijnheer naar de bus bij Aldlânstate. Willem en Lex stonden iedereen op te wachten en welkom te heten.
Nadat iedereen een plekje had gevonden vertrok de bijna volle bus met goed gehumeurde passagiers. Over de afsluitdijk waar we goed konden zien welke veranderingen er worden aangebracht, richting Den Oever waar de koffie met appelgebak klaar stond bij De zingende Wielen. Dat smaakte prima.
Dan door naar Volendam en daar stond een zeer verzorgde koffietafel voor ons klaar, er werd dan ook met smaak gegeten.
De vrije tijd was tot kwart over drie en de hele groep ging richting De Dijk , de toeristische trekpleister, winkels en natuurlijk de visrestaurants.
Door het stralende weer was het behoorlijk druk maar erg gezellig.
Nadat iedereen weer in de bus was werd de terugreis hervat, ondanks een kleine file op de Afsluitdijk waren wij om half zes weer bij Aldlânstate.
Een hele fijne verzorgde dag, waarna iedereen weer per taxi, auto, lopend weer zijn eigen huis op ging zoeken.
Als vreemde eend bij deze groep heb ik zeer genoten.

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer