06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Busuitstapje Kijkduin

jul 7, 2023

Het is donderdag 6 juli redelijk vroeg in de morgen als er een busje voor ons huis staat. Ik ga er op uit!
Naar Kijkduin is de bedoeling. Wie had dat gedacht, na de zeer onstuimige dag van gisteren!
De storm ijlt nog steeds na in mijn hoofd ik had er dus een hard hoofd in. Waarachtig, het is prachtig weer en de vogeltjes worden niet weggeblazen. Het zonnetje is er al vroeg bij als ik, als eerste in het busje gereden word. Met alleen een rolstoel en rollator gaan we op weg naar de volgende cliënt. Deze staat al min of meer te springen om erin te mogen. Verder naar het volgende adres Alex is al buiten en wordt koninklijk met de lift in het busje gepositioneerd! Nu nog twee dames en, jawel, Rennie ophalen. Zéér belangrijke gasten met een tas met proviand !!!! Jawel, aan alles is gedacht!
We gaan via de afsluitdijk naar Noord Holland. Een stuk rijden langs diverse werkzaamheden. Wat al direct opvalt is de nieuwe vis-sluis. Mooi om te zien en als je er bij stilstaat, wat een prachtige klus!
Als we Den Oever voorbij zijn en al halverwege onze rit, is er een korte pauze om eventueel de benen te strekken en voor diegene die een kleine blaas hebben. Ook een goed moment om een beker koffie of thee te drinken. Uitstekend verzorgd door onze Rennie!
Gesterkt met deze drank gaat de reis weer verder. Wat wij allen goed zien is, achter de donkere ramen, is dat er veel automobilisten met hun mobieltje in de hand rijden. Eigenlijk heel schokkend! Het is maar goed dat er meer controles komen.
Toen we langs Schiphol reden kregen we een mooi plaatje van taxiënde vracht Jumbo’s (747) te zien. Je kon ze bijna aanraken.
Ook de Thaly’s kwam langzaam voorbij. Erg imposant zo’n trein.
Na enig verbaal support van ons bereikten we de bestemming de strandtent! Wat moest daar nog hard gewerkt worden!
Vele kubieke meters zand hadden zich tussen en tegen de tenten zich opgeworpen. Tot wel een meter hoog, moest dat weer weggewerkt worden. Een mega klus hoor! Wij merkten er eigenlijk weinig van. We werden uiterst hartelijk ontvangen door meneer Willem en consorte en een plaats gewezen in het restaurant. Heerlijke koffie en gebak werd ons deel. Hierna konden we naar buiten op het strand genieten. Al of niet in een strand rolstoel. Geweldig hoor! Natuurlijk is er altijd wel weer iemand bij die met zijn eigen rolstoel een poging waagt?? Ja hoor…..tot aan de assen!
Terug in het restaurant kregen we een lekkere lunch aangeboden, geweldig hoor. dit werd muzikaal opgeleukt door Ome Jan.
Vermoeid maar tevreden keerden we weer huiswaarts. In omgekeerde volgorde werd een ieder thuis weer afgezet. Bedankt chauffeur voor de goede zorgen en Rennie voor de organisatie, hartelijk dank!

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer