06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Busuistapje Gaasterland

feb 23, 2022

Op dinsdag 22 februari stond er een bus uitstapje naar Gaasterland in het zuiden van onze mooie provincie. ‘S Morgens leek het weer nog goed in ieder geval droog maar we zaten nog niet in het busje of het begon te regenen dit heeft ongeveer de gehele middag geduurd gepaard gaande met een stevige wind. Maar dit mocht de pret niet drukken we waren met een leuke groep en hebben ons best vermaakt.
Onze chauffeur René bracht ons via Weidum – Dearsum -Sneek – Hommerts- Woudsend-
bij het grote water de Fleussen langs- MirnseKlif-Stavoren naar Hindelopen.
Onderweg konden we ondanks het regenachtige weer en dat het nog geen lente is ontzettend genieten van de prachtige omgeving.
René vertelde onderweg nog het één en ander over de omgeving wat ook interessant was want geen van ons was ooit bij de Fleussen geweest waar de Skûtsjes ook hun wedstrijden zeilen.
We kwamen bij het monument langs van de slag om Warns die in 1345 plaats vond tussen de
Friezen en de West-Friesen welke door de Friesen werd gewonnen. Op het monument staat de tekst: 1345 leaver dea as slaef {liever dood dan slaaf] , door sommige Friesen is er nog een jaarlijkse herdenking om deze slag.
In Hindelopen aangekomen hebben we koffie genuttigd in het schaatsmuseum.
Er was HEERLIJK appelgebak met of zonder slagroom. Ook kon je een heerlijke wafel nemen
met slagroom en kersen en we hebben leuk zitten te kletsen over van alles en nog wat.
Daarna zijn we voor het grootste gedeelte over de snelweg gegaan want het begon alweer wat donker te worden en harder te regenen.
Al met al was het een leuke gezellige en waardevolle middag.

Meer activiteiten

Busreisje Texel

Busreisje Texel

We zijn op 22 06-2023 met 6 personen en Rennie naar Texel geweest. Rene was onze chauffeur, en hij heeft ons Texel laten zien. Hij wist veel over Texel te vertellen, en stopte op diverse plaatsen om uitleg te geven. Ook het Ouderen Fonds was aanwezig om ons naar het...

Lees meer
Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Zaterdag de 10e werd ik om 6 uur gewekt door mijn verzorgende. Het was zo vroeg omdat ik om 7.00 uur wilde vertrekken. De bus wacht niet dus…..op tijd zijn. Het ritje met de rolstoel door Leeuwarden was een belevenis. Wat een stilte!!!! We vertrokken om 8.00 uur vanaf...

Lees meer
Aegon vrijwilligersdag

Aegon vrijwilligersdag

Vrijdag is niet echt een dag voor mij om het museum in te duiken. Wel een dag om de markt ,op het Wilhelmina plein, te bezoeken. Het was uitstekend weer, het zonnetje scheen en iedereen was vrolijk. Omdat ik veel te vroeg was voor het museum, dwaalde ik over de...

Lees meer