06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Busuistapje Gaasterland

feb 23, 2022

Op dinsdag 22 februari stond er een bus uitstapje naar Gaasterland in het zuiden van onze mooie provincie. ‘S Morgens leek het weer nog goed in ieder geval droog maar we zaten nog niet in het busje of het begon te regenen dit heeft ongeveer de gehele middag geduurd gepaard gaande met een stevige wind. Maar dit mocht de pret niet drukken we waren met een leuke groep en hebben ons best vermaakt.
Onze chauffeur René bracht ons via Weidum – Dearsum -Sneek – Hommerts- Woudsend-
bij het grote water de Fleussen langs- MirnseKlif-Stavoren naar Hindelopen.
Onderweg konden we ondanks het regenachtige weer en dat het nog geen lente is ontzettend genieten van de prachtige omgeving.
René vertelde onderweg nog het één en ander over de omgeving wat ook interessant was want geen van ons was ooit bij de Fleussen geweest waar de Skûtsjes ook hun wedstrijden zeilen.
We kwamen bij het monument langs van de slag om Warns die in 1345 plaats vond tussen de
Friezen en de West-Friesen welke door de Friesen werd gewonnen. Op het monument staat de tekst: 1345 leaver dea as slaef {liever dood dan slaaf] , door sommige Friesen is er nog een jaarlijkse herdenking om deze slag.
In Hindelopen aangekomen hebben we koffie genuttigd in het schaatsmuseum.
Er was HEERLIJK appelgebak met of zonder slagroom. Ook kon je een heerlijke wafel nemen
met slagroom en kersen en we hebben leuk zitten te kletsen over van alles en nog wat.
Daarna zijn we voor het grootste gedeelte over de snelweg gegaan want het begon alweer wat donker te worden en harder te regenen.
Al met al was het een leuke gezellige en waardevolle middag.

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer