06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Busuistapje Gaasterland

feb 23, 2022

Op dinsdag 22 februari stond er een bus uitstapje naar Gaasterland in het zuiden van onze mooie provincie. ‘S Morgens leek het weer nog goed in ieder geval droog maar we zaten nog niet in het busje of het begon te regenen dit heeft ongeveer de gehele middag geduurd gepaard gaande met een stevige wind. Maar dit mocht de pret niet drukken we waren met een leuke groep en hebben ons best vermaakt.
Onze chauffeur René bracht ons via Weidum – Dearsum -Sneek – Hommerts- Woudsend-
bij het grote water de Fleussen langs- MirnseKlif-Stavoren naar Hindelopen.
Onderweg konden we ondanks het regenachtige weer en dat het nog geen lente is ontzettend genieten van de prachtige omgeving.
René vertelde onderweg nog het één en ander over de omgeving wat ook interessant was want geen van ons was ooit bij de Fleussen geweest waar de Skûtsjes ook hun wedstrijden zeilen.
We kwamen bij het monument langs van de slag om Warns die in 1345 plaats vond tussen de
Friezen en de West-Friesen welke door de Friesen werd gewonnen. Op het monument staat de tekst: 1345 leaver dea as slaef {liever dood dan slaaf] , door sommige Friesen is er nog een jaarlijkse herdenking om deze slag.
In Hindelopen aangekomen hebben we koffie genuttigd in het schaatsmuseum.
Er was HEERLIJK appelgebak met of zonder slagroom. Ook kon je een heerlijke wafel nemen
met slagroom en kersen en we hebben leuk zitten te kletsen over van alles en nog wat.
Daarna zijn we voor het grootste gedeelte over de snelweg gegaan want het begon alweer wat donker te worden en harder te regenen.
Al met al was het een leuke gezellige en waardevolle middag.

Meer activiteiten

Stamppotbuffet

Stamppotbuffet

Op woensdag 30 maart hadden we in het restaurant van het Friesland College een stamppot buffet. We werden verwelkomd met een kopje koffie waar een eigen gebakken koekje bij zat. Daarna werden de stamppotten binnen gebracht. Deze waren gemaakt door de leerlingen van...

Lees meer
Vrijwilligersbijeenkomst

Vrijwilligersbijeenkomst

Op woensdag 23 maart konden we eindelijk weer eens een bijeenkomst organiseren voor onze vrijwilligers. Dat was een hele tijd geleden want de laatste vergadering was op 14 juli 2021 in restaurant de Grote Wielen. Er waren veel nieuwe vrijwilligers aanwezig, die zich...

Lees meer
Busuitstapje Dokkum

Busuitstapje Dokkum

Voor dinsdag, de 15de  maart stond op de agenda een bustochtje naar Dokkum. Op de heenreis werd de route gevolgd volgens de Elfstedentocht. Zo kwamen we langs Oudkerk, Bathlehiem en Burdaard. Het weer was wat miezerig, maar toen Dokkum in zicht kwam klaarde het op. We...

Lees meer