06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Busuistapje Gaasterland

feb 23, 2022

Op dinsdag 22 februari stond er een bus uitstapje naar Gaasterland in het zuiden van onze mooie provincie. ‘S Morgens leek het weer nog goed in ieder geval droog maar we zaten nog niet in het busje of het begon te regenen dit heeft ongeveer de gehele middag geduurd gepaard gaande met een stevige wind. Maar dit mocht de pret niet drukken we waren met een leuke groep en hebben ons best vermaakt.
Onze chauffeur René bracht ons via Weidum – Dearsum -Sneek – Hommerts- Woudsend-
bij het grote water de Fleussen langs- MirnseKlif-Stavoren naar Hindelopen.
Onderweg konden we ondanks het regenachtige weer en dat het nog geen lente is ontzettend genieten van de prachtige omgeving.
René vertelde onderweg nog het één en ander over de omgeving wat ook interessant was want geen van ons was ooit bij de Fleussen geweest waar de Skûtsjes ook hun wedstrijden zeilen.
We kwamen bij het monument langs van de slag om Warns die in 1345 plaats vond tussen de
Friezen en de West-Friesen welke door de Friesen werd gewonnen. Op het monument staat de tekst: 1345 leaver dea as slaef {liever dood dan slaaf] , door sommige Friesen is er nog een jaarlijkse herdenking om deze slag.
In Hindelopen aangekomen hebben we koffie genuttigd in het schaatsmuseum.
Er was HEERLIJK appelgebak met of zonder slagroom. Ook kon je een heerlijke wafel nemen
met slagroom en kersen en we hebben leuk zitten te kletsen over van alles en nog wat.
Daarna zijn we voor het grootste gedeelte over de snelweg gegaan want het begon alweer wat donker te worden en harder te regenen.
Al met al was het een leuke gezellige en waardevolle middag.

Meer activiteiten

Een dagje naar Texel

Een dagje naar Texel

Lieve Mensen, Wat was het toch een mooie dag met de bus naar Texel! In ieder geval een memorabele dag. Ééntje met een rimpeling. Éen van ons kwam met de rolstoel te vallen en moest naar het ziekenhuis. Rennie was het die haar begeleide. Dat werd wel het einde van haar...

Lees meer
Boottocht Terherne

Boottocht Terherne

Op woensdag 22 juni was het zeer zonnig weer en juist op die dag organiseerde Bezoek&Co  een boottocht vanuit Terherne. Tweeëndertig personen verzamelden zich bij rondvaartbedrijf Redbad aan het Syl. De boot bood plaats aan 49 personen dus iedereen had volop de...

Lees meer
Aqua Zoo

Aqua Zoo

Lieve mensen, Het weer leek er niet al te best uit te zien op woensdag 8 juni! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het bleef droog op een enkel spatje aan het einde van het bezoek. Toen hadden we de warme snack al in ons buikje zitten. Het park zelf was voor...

Lees meer