06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Bustocht met de Museum Plus Bus

okt 14, 2022

“het Cobramuseum voor moderne kunst”

Daar ging de Museum-plus-bus op 14.10 naar toe. De inzittenden waren vooral deelnemers van onze “Bezoek&Co”. Aangevuld met leden van een andere organisatie. Op naar Amstelveen. Met koffietijd kwamen we daar aan. Bij dit moderne strakke gebouw. We werden keurig ontvangen, kregen koffie met een koekje, dat ging er natuurlijk goed in!
In kleine groepjes verkenden we vervolgens de met veel licht gevulde zalen, vol kunstvoorwerpen, voornamelijk prachtige schilderijen. Een gids gaf ons een heldere uitleg. Over de tijdelijke Afrikaanse kunstcollectie, tgv het 75 jarig jubileum van het museum, in 2023.
De Cobrabeweging zelf werd in november 1948 “geboren”: vrijheid, experimenteren, spontaniteit zijn de kenmerken. Deense, Hollandse en Belgische kunstenaars ondertekenden destijds het manifest. Zij waren zeer geïnteresseerd in Afrikaanse kunst. Vandaar deze Afrikaanse kunstverzameling.
De  collectie die wij konden bewonderen komt uit het Afrikaanse Benin, Ik vond het prachtig, het één nog kleurrijker dan het andere. Ik heb vooral de schilderijen bewonderd.
Na de lunch hadden we ruimschoots de tijd om zelf een rondgang te maken langs al dit moois. Tevreden, met een dankbaar gevoel reden we weer naar Friesland: we hadden oog in oog gestaan met een schitterende Afrikaanse kunstcollectie.

Meer activiteiten

Busreisje Texel

Busreisje Texel

We zijn op 22 06-2023 met 6 personen en Rennie naar Texel geweest. Rene was onze chauffeur, en hij heeft ons Texel laten zien. Hij wist veel over Texel te vertellen, en stopte op diverse plaatsen om uitleg te geven. Ook het Ouderen Fonds was aanwezig om ons naar het...

Lees meer
Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Zaterdag de 10e werd ik om 6 uur gewekt door mijn verzorgende. Het was zo vroeg omdat ik om 7.00 uur wilde vertrekken. De bus wacht niet dus…..op tijd zijn. Het ritje met de rolstoel door Leeuwarden was een belevenis. Wat een stilte!!!! We vertrokken om 8.00 uur vanaf...

Lees meer
Aegon vrijwilligersdag

Aegon vrijwilligersdag

Vrijdag is niet echt een dag voor mij om het museum in te duiken. Wel een dag om de markt ,op het Wilhelmina plein, te bezoeken. Het was uitstekend weer, het zonnetje scheen en iedereen was vrolijk. Omdat ik veel te vroeg was voor het museum, dwaalde ik over de...

Lees meer