06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Bustocht met de Museum Plus Bus

okt 14, 2022

“het Cobramuseum voor moderne kunst”

Daar ging de Museum-plus-bus op 14.10 naar toe. De inzittenden waren vooral deelnemers van onze “Bezoek&Co”. Aangevuld met leden van een andere organisatie. Op naar Amstelveen. Met koffietijd kwamen we daar aan. Bij dit moderne strakke gebouw. We werden keurig ontvangen, kregen koffie met een koekje, dat ging er natuurlijk goed in!
In kleine groepjes verkenden we vervolgens de met veel licht gevulde zalen, vol kunstvoorwerpen, voornamelijk prachtige schilderijen. Een gids gaf ons een heldere uitleg. Over de tijdelijke Afrikaanse kunstcollectie, tgv het 75 jarig jubileum van het museum, in 2023.
De Cobrabeweging zelf werd in november 1948 “geboren”: vrijheid, experimenteren, spontaniteit zijn de kenmerken. Deense, Hollandse en Belgische kunstenaars ondertekenden destijds het manifest. Zij waren zeer geïnteresseerd in Afrikaanse kunst. Vandaar deze Afrikaanse kunstverzameling.
De  collectie die wij konden bewonderen komt uit het Afrikaanse Benin, Ik vond het prachtig, het één nog kleurrijker dan het andere. Ik heb vooral de schilderijen bewonderd.
Na de lunch hadden we ruimschoots de tijd om zelf een rondgang te maken langs al dit moois. Tevreden, met een dankbaar gevoel reden we weer naar Friesland: we hadden oog in oog gestaan met een schitterende Afrikaanse kunstcollectie.

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer