06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Aqua Zoo

jun 8, 2022

Lieve mensen,
Het weer leek er niet al te best uit te zien op woensdag 8 juni! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het bleef droog op een enkel spatje aan het einde van het bezoek. Toen hadden we de warme snack al in ons buikje zitten.
Het park zelf was voor mij en velen met ons, een prettige verrassing. Het is niet meer zoals het otterstation was. Een prachtige hoeveelheid roodbruin pirhanja’s (brrrrr… je zal er maar invallen!) en monumentale Nijl krokodillen! Het is maar goed dat er een dik stuk glas voor zit! Dat geldt eigenlijk ook voor de ijsberen die ogenschijnlijk lui liggen te zijn. Pas maar op!!! Gezellig pratende met mijn tijdelijke maatje Regina, ontdekten wij diverse leuke momenten. We moesten wel serieus blijven had de Oehoe ons met zijn blik laten weten. Zelfs de Japanse krulkopkraanvogel werd er zenuwachtig van. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Wat ook opviel waren de vele jonge vogels. De kleine witte Nijlreigers hadden een goed zichtbaar nest met jonge kuikens. Ook direct over een bruggetje na het bezoek aan de Amoer Tijgers uit China, zagen we net uit het ei gekropen gansjes. De ouders waren er bezorgd te over……!
De apen keken ons ook zo nu en dan belangstellend aan. Het leek wel of er enige herkenning was?
Helemaal top vond ik ook de Wasbeertjes. Zorgvuldig hun handjes wassend werd er het nodige fruit etc. naar binnen geschoven. Zijn buurman, een rode en erg zeldzame Pandabeer (overigens een familielid van de rode Panda) zat genoegzaam zijn bamboe naar binnen te werken. Toen echter zijn verzorger met jonge bamboe-scheuten aan kwam zetten en ook nog lekker fruit was bijna het hek van de dam………! Erg leerzaam en informatief.
Deze verzorger vertelde het nodige over deze beer. Even verder op kregen wij de Bevers in het oog. Ik eerst maar even in de Burcht kijken. En ja hoor, daar lagen er twee te snurken. Wat nog veel leuker was is dat er ook drie buiten zwommen en verse takken aan het vermalen waren. Op een soort zandbakje lieten deze zich observeren achter het glas! Erg leuk om zo te aanschouwen hoor!
Dit dierenpark is wat mij betreft zeker de moeite waard om opnieuw bezocht te worden! Een erg leuke afsluiting van het stage moment en voor de doelgroep. Ook Rennie en consorten hartelijk dank voor jullie inzet. Ik verheug mij nu al voor het volgende uitje.
Tot ziens.  

Meer activiteiten

High Tea

High Tea

Op woensdagmiddag 10 januari hadden we een ontzettend gezellige en heerlijke high tea in het Fletcher Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof. We werden verwend met overheerlijke hartige, warme en koude hapjes, Scones met boter en jam. Luxe briochebroodjes belegd met...

Lees meer
Kerstdiner

Kerstdiner

Op 19 december was er na de corona jaren weer een echt kerst diner, in samenwerking met het ouderen fonds. Deze werd dit jaar niet gehouden zoals voorheen bij de Groote Wielen, maar in de Harmonie. De zaal waar wij aten was helaas erg donker, maar dat mocht de pret...

Lees meer
Muziek middag Grijs Gedraaid

Muziek middag Grijs Gedraaid

Bezoek&Co mocht twee keer in afgelopen december de Harmonie bezoeken: dinsdag 12 dec. voor een muziekmiddag en een week later voor het voortreffelijke Kerstdiner. Voor de muziek op dinsdagmiddag de 12e zaten ruim 30 deelnemers, samen met veel anderen, in het...

Lees meer