06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Aqua Zoo

jun 8, 2022

Lieve mensen,
Het weer leek er niet al te best uit te zien op woensdag 8 juni! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het bleef droog op een enkel spatje aan het einde van het bezoek. Toen hadden we de warme snack al in ons buikje zitten.
Het park zelf was voor mij en velen met ons, een prettige verrassing. Het is niet meer zoals het otterstation was. Een prachtige hoeveelheid roodbruin pirhanja’s (brrrrr… je zal er maar invallen!) en monumentale Nijl krokodillen! Het is maar goed dat er een dik stuk glas voor zit! Dat geldt eigenlijk ook voor de ijsberen die ogenschijnlijk lui liggen te zijn. Pas maar op!!! Gezellig pratende met mijn tijdelijke maatje Regina, ontdekten wij diverse leuke momenten. We moesten wel serieus blijven had de Oehoe ons met zijn blik laten weten. Zelfs de Japanse krulkopkraanvogel werd er zenuwachtig van. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Wat ook opviel waren de vele jonge vogels. De kleine witte Nijlreigers hadden een goed zichtbaar nest met jonge kuikens. Ook direct over een bruggetje na het bezoek aan de Amoer Tijgers uit China, zagen we net uit het ei gekropen gansjes. De ouders waren er bezorgd te over……!
De apen keken ons ook zo nu en dan belangstellend aan. Het leek wel of er enige herkenning was?
Helemaal top vond ik ook de Wasbeertjes. Zorgvuldig hun handjes wassend werd er het nodige fruit etc. naar binnen geschoven. Zijn buurman, een rode en erg zeldzame Pandabeer (overigens een familielid van de rode Panda) zat genoegzaam zijn bamboe naar binnen te werken. Toen echter zijn verzorger met jonge bamboe-scheuten aan kwam zetten en ook nog lekker fruit was bijna het hek van de dam………! Erg leerzaam en informatief.
Deze verzorger vertelde het nodige over deze beer. Even verder op kregen wij de Bevers in het oog. Ik eerst maar even in de Burcht kijken. En ja hoor, daar lagen er twee te snurken. Wat nog veel leuker was is dat er ook drie buiten zwommen en verse takken aan het vermalen waren. Op een soort zandbakje lieten deze zich observeren achter het glas! Erg leuk om zo te aanschouwen hoor!
Dit dierenpark is wat mij betreft zeker de moeite waard om opnieuw bezocht te worden! Een erg leuke afsluiting van het stage moment en voor de doelgroep. Ook Rennie en consorten hartelijk dank voor jullie inzet. Ik verheug mij nu al voor het volgende uitje.
Tot ziens.  

Meer activiteiten

Een dagje naar Texel

Een dagje naar Texel

Lieve Mensen, Wat was het toch een mooie dag met de bus naar Texel! In ieder geval een memorabele dag. Ééntje met een rimpeling. Éen van ons kwam met de rolstoel te vallen en moest naar het ziekenhuis. Rennie was het die haar begeleide. Dat werd wel het einde van haar...

Lees meer
Boottocht Terherne

Boottocht Terherne

Op woensdag 22 juni was het zeer zonnig weer en juist op die dag organiseerde Bezoek&Co  een boottocht vanuit Terherne. Tweeëndertig personen verzamelden zich bij rondvaartbedrijf Redbad aan het Syl. De boot bood plaats aan 49 personen dus iedereen had volop de...

Lees meer
De Harmonica Spilers

De Harmonica Spilers

Op woensdagmiddag 1 juni hadden we in de grote zaal van Aldlânstate een optreden van De Harmonica Spilers. Dit zijn 4 dames met een harmonica of trekzak en een zangeres. Om half twee kwamen de eerste gasten binnendruppelen, zij werden verwelkomt met thee, koffie of...

Lees meer