06-49913334 bezoekenco@gmail.com

Aqua Zoo

jun 8, 2022

Lieve mensen,
Het weer leek er niet al te best uit te zien op woensdag 8 juni! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het bleef droog op een enkel spatje aan het einde van het bezoek. Toen hadden we de warme snack al in ons buikje zitten.
Het park zelf was voor mij en velen met ons, een prettige verrassing. Het is niet meer zoals het otterstation was. Een prachtige hoeveelheid roodbruin pirhanja’s (brrrrr… je zal er maar invallen!) en monumentale Nijl krokodillen! Het is maar goed dat er een dik stuk glas voor zit! Dat geldt eigenlijk ook voor de ijsberen die ogenschijnlijk lui liggen te zijn. Pas maar op!!! Gezellig pratende met mijn tijdelijke maatje Regina, ontdekten wij diverse leuke momenten. We moesten wel serieus blijven had de Oehoe ons met zijn blik laten weten. Zelfs de Japanse krulkopkraanvogel werd er zenuwachtig van. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Wat ook opviel waren de vele jonge vogels. De kleine witte Nijlreigers hadden een goed zichtbaar nest met jonge kuikens. Ook direct over een bruggetje na het bezoek aan de Amoer Tijgers uit China, zagen we net uit het ei gekropen gansjes. De ouders waren er bezorgd te over……!
De apen keken ons ook zo nu en dan belangstellend aan. Het leek wel of er enige herkenning was?
Helemaal top vond ik ook de Wasbeertjes. Zorgvuldig hun handjes wassend werd er het nodige fruit etc. naar binnen geschoven. Zijn buurman, een rode en erg zeldzame Pandabeer (overigens een familielid van de rode Panda) zat genoegzaam zijn bamboe naar binnen te werken. Toen echter zijn verzorger met jonge bamboe-scheuten aan kwam zetten en ook nog lekker fruit was bijna het hek van de dam………! Erg leerzaam en informatief.
Deze verzorger vertelde het nodige over deze beer. Even verder op kregen wij de Bevers in het oog. Ik eerst maar even in de Burcht kijken. En ja hoor, daar lagen er twee te snurken. Wat nog veel leuker was is dat er ook drie buiten zwommen en verse takken aan het vermalen waren. Op een soort zandbakje lieten deze zich observeren achter het glas! Erg leuk om zo te aanschouwen hoor!
Dit dierenpark is wat mij betreft zeker de moeite waard om opnieuw bezocht te worden! Een erg leuke afsluiting van het stage moment en voor de doelgroep. Ook Rennie en consorten hartelijk dank voor jullie inzet. Ik verheug mij nu al voor het volgende uitje.
Tot ziens.  

Meer activiteiten

Busreisje Texel

Busreisje Texel

We zijn op 22 06-2023 met 6 personen en Rennie naar Texel geweest. Rene was onze chauffeur, en hij heeft ons Texel laten zien. Hij wist veel over Texel te vertellen, en stopte op diverse plaatsen om uitleg te geven. Ook het Ouderen Fonds was aanwezig om ons naar het...

Lees meer
Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Zaterdag de 10e werd ik om 6 uur gewekt door mijn verzorgende. Het was zo vroeg omdat ik om 7.00 uur wilde vertrekken. De bus wacht niet dus…..op tijd zijn. Het ritje met de rolstoel door Leeuwarden was een belevenis. Wat een stilte!!!! We vertrokken om 8.00 uur vanaf...

Lees meer
Aegon vrijwilligersdag

Aegon vrijwilligersdag

Vrijdag is niet echt een dag voor mij om het museum in te duiken. Wel een dag om de markt ,op het Wilhelmina plein, te bezoeken. Het was uitstekend weer, het zonnetje scheen en iedereen was vrolijk. Omdat ik veel te vroeg was voor het museum, dwaalde ik over de...

Lees meer